Gezondheidspraktijk Vitalis Gezondheidspraktijk Vitalis Gezondheidspraktijk Vitalis Gezondheidspraktijk Vitalis Gezondheidspraktijk Vitalis

Passie voor gezondheid – mijn verhaal

Naast passie hebben voor de gezondheid van mensen, moet ik nog leren hoe ik dit aan de man kan brengen. Hiervoor volg ik een intensieve training waaronder deze opdracht valt: schrijf je verhaal! Waarom doe ik wat ik doe? Wat is de achterliggende reden? Wat heb ik geleerd? Waar ging ik onderuit? Dit opschrijven helpt echt om mijn missie voor ogen te houden en naar mijn doel te werken. Daarom bij deze, met een beetje gezonde spanning, een kijkje in mijn leven.

Vermoeidheid en pijnklachten

Toen ik een klein meisje was begonnen de vermoeidheidsklachten en sinds mijn studententijd kwamen daar heftige pijnklachten bij. De diagnose luidde fibromyalgie, een diagnose waar je niks mee kan. De medici ook niet, behalve je volplempen met pijnmedicatie die over het algemeen niet aanslaat. Ik zag mijn droom om SEH verpleegkundige te worden wegwaaien doordat het lichamelijk steeds slechter ging. Ik kwam zonder dagbesteding weer bij mijn ouders terecht (ik woonde op kamers), veelal in “rust” modus. In bed dus. Verschrikkelijk was dat.

2 keuzes
Ik had 2 keuzes: mij laten afkeuren en een uitkering aanvragen of mijzelf bij elkaar rapen en kijken wat ik wel tegen mijn klachten kon doen. Ik koos voor het 2e. Daar ben ik tot op de dag van vandaag diep diep dankbaar voor. Ik wilde absoluut geen afgekeurd sticker. Met mijn wilskracht is gelukkig nooit wat mis geweest.

Orthomoleculair
Ik moest echt een diploma gaan halen en dit heb ik kunnen doen door goede orthomoleculaire ondersteuning (natuurlijke geneeswijze) en door een deeltijd opleiding nog meer in deeltijd te verdelen. Dus geen hele dag naar school maar 2 halve. Over de stage heb ik eeuwen gedaan. Uiteindelijk had ik mijn diploma als doktersassistente op zak! Ik ging werken bij verschillende huisartsenpraktijken waar ik steeds weer dezelfde mensen met dezelfde klachten terug zag komen in het spreekuur. Of juist andere klachten. Echt gezond leken mensen niet te worden. De spreekuren zaten bomvol en in 10 minuten tijd kan je ook niet een persoon goed leren kennen om zo een individueel “plan van aanpak” te maken. Dit moet anders kunnen! Dat was het enige wat in mijn hoofd bleef rondspoken.

Opleiding orthomoleculaire geneeswijze
Orthomoleculaire therapie wakkerde zo diep in mij iets aan dat ik dit zelf ben gaan bestuderen. Tijdens deze opleiding voelde ik dezelfde passie opkomen die ik herkende van de verpleegkunde opleiding. Wauw! Dit is de juiste plek! Ik zoog mij vol als een spons, terwijl het fysiek nog heel zwaar voor mij was om steeds 3 lange dagen achter elkaar in een leslokaal te zitten. Pijn en vermoeidheid overheersten maar ik wilde dit persé volbrengen en niks missen.

Gezondheidspraktijk Vitalis

Na deze opleiding wist ik zeker dat ik hiermee verder wilde gaan. Als eerst heb ik mijn eigen gezondheid nogmaals onder de loep genomen. Daarna ben ik anderen met verschillende gezondheidsklachten gaan helpen onder de naam Gezondheidspraktijk Vitalis.

Geen fibromyalgie meer!

Momenteel durf ik te zeggen dat ik gediagnosticeerd ben met fibromyalgie maar ik er niks meer van merk. Jarenlang zocht ik naar het verlossende antwoord op vermoeidheid en pijnklachten en die heb ik gevonden! Ik ging mij ook afvragen waarom mensen fibromyalgie of andere vermoeidheidssyndromen ontwikkelen. Langzaam begin ik ook dat antwoord te ontdekken. Het grote verlossende antwoord is in ieder geval dit: het is in de meeste gevallen omkeerbaar. Op orthomoleculair gebied gaat er echt een wereld voor mensen open die ik hierbij mag helpen.

De kracht van de natuur
Van altijd moe en pijn ging ik naar vitaal en boordevol passie! Voor veel (chronische) gezondheidsklachten is er een alternatieve route te vinden, waar je regulier vaak eeuwig vast blijft zitten aan symptoombestrijders met ellendige bijwerkingen. Ik geloof in de kracht van natuurlijke toepassingen. De juiste natuurlijke middelen inzetten bij gezondheidsklachten. Dat is kort samengevat orthomoleculair.

Wat heb ik geleerd
Ik heb geleerd in dit proces dat er altijd een weg is om weer bij je passie uit te komen, ondanks de hindernissen die ontzettend in de weg kunnen staan.

Inmiddels zijn dit mijn succesverhalen geworden

1. Dat ik pijnvrij en zonder vermoeidheid het leven door kan om mijn passie te volgen!
2. Dat ik een cliënt mocht helpen met verschillende medicatie (tegen cholesterol, diabetes) waar ze nu van af is.
3. Dat ik een jongetje met medicatie tegen ADHD en slaapmedicatie daarvan af mocht helpen. Ze zijn ook nu niet meer nodig.
4. Dat ik een cliënt heb geholpen om van rugklachten af te komen. Weg rugpijn.
5. Dat ik een cliënt heb geholpen om van vermoeidheid af te komen. Wat is ze nu energiek!
6. Dat ik een cliënt mocht helpen die al tijden last had van menstruatiepijn (nee dat hoort niet!). Wederom met succes.
7. Dat ik verschillende mensen mocht helpen en zien verbeteren bij verschillende allergieën en intoleranties.
8. Dat ik meerdere cliënten heb geholpen met een combinatie van pijnklachten, hormoon verstoringen en vermoeidheidsuitingen. Met succes!
Ik vergeet vast het een en ander maar dit is niet bedoeld om mijzelf op te hemelen. Dit is juist bedoeld om te laten zien dat orthomoleculaire therapie helpt! Ook voor jou!

Hoe behalen al deze mensen resultaten?

Door een combinatie van beter eten, de juiste supplementen, ontspanning inbouwen, toepassen van beweging en het vermijden van storende omgevingsfactoren. Dit komt allemaal neer op de juiste stoffen tot je nemen en aanmaken zodat je volledig je lichaam en geest kunt gebruiken zoals dit oorspronkelijk bedoeld is. Zodat jij je passie kunt volgen!

Dit was mijn verhaal en ik hoop dat veel anderen mensen dit mag helpen. Het is mijn passie om gezondheid en vitaliteit over te dragen op iedereen die het horen wil!

Dankjewel voor het lezen!

Met vitale groet,
Marianne

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.